2e EDITIE CATSHEUVEL FESTIVAL NÓG RIJKER GEPROGRAMMEERD

 

Na een zeer succesvolle start met het eerste ‘Catsheuvel festival’ vorig jaar, zal op 26 september a.s. de tweede editie nog breder en veelkleuriger zijn geprogrammeerd. Het Catsheuvel Festival is ontmoeting van Roemeense artiesten en kunstenaars in Nederland en uit Roemenië, geïnspireerd door de landen waarin zijn leven en werken.

 

Een dag lang zal in het Theater aan het Spui een breed pallet aan kunstvormen te zien, horen en ervaren zijn van moderne fotografie tot een eigentijdse vertaling van volksdans, van jazz tot ‘fine art gastronomie’. Dertig ensembles, artiesten en kunstenaars hebben zich dit jaar aan het festival verbonden.

 

Uit Nederland komen onder meer:

·         Lavinia Tanase, de ‘cake-art artist’ die gasten zal verwennen tijdens het brunch concert

(www.facebook.com/cakesnbuttons)

·         Lucian Martin –

https://www.facebook.com/Catsheuvel-Festival-880206175362239/timeline/?ref=hl

Internationaal Dansensemble Paloina

https://paloinaweb.wordpress.com/

 

Uit Roemenië komen onder meer:

·         Componiste van onder meer eigentijds symfonische en kamermuziek: Mihaela Vosganian

(http://mihaelavosganian.ro)

·         Jazz zanger Maria Raducanu

(http://www.discogs.com/artist/1153595-Maria-R%C4%83ducanu)

·         Schilder en beeldhouwer Vasilica si Panaite Chifu,

(http://vasilicapainting.chifusculpture.ro)

 

Voor de complete line up van meewerkende artiesten en kunstenaars: zie bijlage.

 

The initiator en directeur van het Catsheuvel Festival is Lucian Martin, zelf een getalenteerde danser die zelf een groot aantal multi media projecten tot stand heeft gebracht, gebaseerd op Roemeense gedichten en verhalen. Hij woont en werkt in Nederland sinds 1992.  “Ik ben met het festival gestart om een ander gezicht van Roemenië te laten zien en van de Roemenen die vaak al jarenlang in Nederland wonen. En ik denk dat de rijkdom aan cultuuruitingen die Roemenië kent daarvoor de beste ambassadeur is. Interessant is bovendien dat de Roemenen hier in Nederland zich qua stijl en repertoire verder hebben ontwikkeld, geïnspireerd door de (culturele) omgeving waardoor zij worden omringd. De inspiratie van twee landen is zowel voor Roemenen als Nederlanders verrassend. En ik heb natuurlijk ook een hartenwens: als Leeuwarden in 2018 een van de Europese hoofdsteden zal zijn, Roemeense kunstenaars ook op de agenda van de programmering zullen staan”.

 

  

Wat: Catsheuvel Festival, the second edition. A cultural bridge between The Netherlands and Romania.

Wanneer: 26 september 2015, van 12.00 tot 22.00 uur

Waar: Theater aan het Spui, Spui 187 2511 BN Den Haag

 

 

Voor meer informatie over het festival en de optredende artiesten: www.catsheuvelfestival.nl  of neem contact op met Lucian Martin: +31 6 46 00 86 08